Warbo og Certex har fått et grønnere, mer verdifullt bygg med solcelleinstallasjon

Warbo Gruppen og Sunday Power har samarbeidet om installasjon av solcelleanlegg i Røyken Næringspark. Det sørger for grønn strøm til leietaker Certex, og hjelper byggeier å realisere deres klare grønne mål.

Sigrid Klemsdal

Certex, en ledende leverandør av ståltau og løfteutstyr i Norge, er leietaker i bygget i Johan Follestads vei. Med det nye solcelleanlegget på taket får de nå lokalprodusert, grønn strøm til en lavere pris enn markedspris.

“Vi i Certex Norge har en visjon om å være selskapet som setter standarden for en mer bærekraftig fremtid. Det forplikter, og vi jobber systematisk mot våre langsiktige klimamål”, sier Per Olav Skustad, CFO i Certex Norge. “Solcelleinstallasjonen som gir oss grønn strøm til bygget vårt er et viktig bidrag”, legger han til.

Et mer fremtidsrettet bygg

Warbo Gruppen er et eiendoms- og investeringsselskap etablert i 1984. Med sin nye solcelleinstallasjon med en estimert klimabesparelse på over 97 tonn CO2 per år, får de et mer fremtidsrettet bygg i Røyken næringspark.

“En solcelleinstallasjon på taket er et viktig prosjekt for å hjelpe oss å gjøre bygget mer bærekraftig. Det er viktig for både leietakere, for oss som eiere og ikke minst miljøet, i tillegg til at det lar oss bidra til økt produksjon av fornybar energi som helt tydelig er viktig for samfunnet”, sier Jan-Erik Warbo.

Henriette Warbo, daglig leder i Warbo Gruppen, sier at solinstallasjonen hjelper dem som byggeiere å sikre en ny inntektskilde fra taket, i tillegg til å kunne tilby leietakerne kostnadseffektiv, bærekraftig strøm. Hun legger til at de valgte Sunday Power basert på samarbeidsmodell og kvalitet, i tillegg til at Sunday Power fremstod som en seriøs leverandør.

Produserer solstrøm uten investering

Gjennom sin Solar as a service-løsning er det Sunday Power som eier og drifter solcelleanlegget, og som selger strømmen til Certex.

"Det har vært en glede å jobbe med Warbo og Certex på grunn av deres profesjonalitet og fokus på bærekraft. Sammen har vi realisert deres klare grønne mål med en solcelleinstallasjon på en lønnsom måte for alle parter", sier Rikard af Ekenstam, CCO i Sunday Power.

Les også: Solceller kan gi forbedret energikarakter

Fakta om solcelleanlegget:

Installert effekt: 288 kWp

Estimert produksjon: Over 230.000 kWt

Klimabesparelse: Over 97 tonn CO2/år


*Beregning av CO2-ekvivalenter:
Sunday Power benytter europeisk energimix for beregning av CO2-besparelse på 0,442 kg CO2/kWh, med den antakelse at solenergi erstatter disse utslippene sammenlignet med energi fra strømnettet. Kilde: European Residual Mixes 2021, Association of Issuing Bodies

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!