Sunday Power henter CFO fra Arctic

Solcelle-startupen har ansatt Adrian Bergem som ny CFO.

– Sunday Power har ambisjoner om å ta nummer én posisjonen i vårt marked i Norge og Europa, derfor fortsetter vi å styrke laget med sultne og dyktige nøkkelansatte. Adrian sjekket av alle boksene av hva vi var ute etter i en CFO - han har et sterkt finanshode, et godt strategisk blikk, er spesialisert mot fornybar og sol og har drivkraften og de relasjonelle egenskapene vi var på utkikk etter, sier daglig leder i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud.

Adrian Bergem kommer fra stillingen som aksjeanalytiker i Arctic Securities, der han har dekket fornybarsektoren med fokus på solenergi, batteri og hydrogen. Han har en mastergrad i finans fra NHH og startet karrieren i graduateprogrammet i Nordea som analytiker i Nordea Markets, og har siden også jobbet i Management Consulting i Accenture før han gikk til Arctic. Bergem ser nå veldig frem til å bli del av Sunday Power.

Sunday Power investerer i solcelleanlegg og software på næringsbygg, og har som mål å gjøre solceller enkelt og lønnsomt for både byggeiere og leietakere. Siden lanseringen i høst har selskapet hatt stor etterspørsel, og de har allerede rukket å få aktører som Bulk, Eiendomsspar, Ticon, GG Gruppen og Heldal Eiendom på kundelisten.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne reisen sammen med resten av teamet. Solenergi kommer trolig til å spille den største rollen i det grønne skiftet, og nå med skyhøye strømpriser og økt fokus på energisikkerhet er det liten tvil om at markedet kommer til å ha sterk medvind i årene fremover. Å bygge ut tak på næringsbygg med solceller er en av de raskeste og smarteste måtene å bygge ut fornybar kraft på, uten å måtte gjøre store oppgraderinger i nettet eller okkupere dyrebare landområder. Med markedet som bakteppe og Sunday sitt sterke team, elegante forretningsmodell og teknologi, er jeg overbevist om at vi har et veldig godt utgangspunkt for å lykkes, sier Bergem.

Han starter i rollen som CFO over sommeren.

Tidligere har Sunday Power ansatt CTO som kom fra Kjell Inge Røkke-selskapet Cognite. Brynilsrud forteller at selskapet vil komme med flere ansettelser i tiden fremover.

– Det er ingen hemmelighet at vi rekrutterer til flere stillinger om dagen, og vi kommer både til å offentliggjøre nyansatte og ansette til nye stillinger i tiden som kommer. Vi er hele tiden på jakt etter flinke folk som ønsker å bidra til å akselerere det grønne skiftet.

Les også: Sunday Power og NTE inngår strategisk samarbeid på solkraft

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!