Sunday Power ansetter Chief Commercial Officer

Solcelle-startupen styrker vekstsastningen ved å ansette Rikard af Ekenstam (50) som kommersiell direktør.

- Sunday Power skal bli en ledende aktør for solceller på næringsbygg i Europa, og vi er svært glade for å ha ansatt Rikard af Ekenstam som kommersiell direktør. Rikard har lang erfaring med forretningsutvikling og kundevekst i globale vekstselskaper, og får ansvaret med å øke veksttakten vår. Rikard har over 20 års erfaring fra finans og teknologi, der han har jobbet mot både eiendom og fornybar energi, og vi er sikre på at vi har funnet en perfekt match for både Sunday Power og våre kunder, sier administrerende direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud.

Ekenstam har tidligere ledet salg og strategi i firmaer som den UK-baserte enhjørningen OakNorth, og teknologiselskapet Copal Partners, der han var en del av konsernledelsen mens de vokste fra 250 til 3.000 ansatte, før selskapet ble solgt til Moody’s Corporation. Rikard startet karrieren i London hos ABN AMRO og Mizuho, som Head of Commercial and Investment Banking for blant annet Norge, Sverige, Finland og Danmark. Ekenstam har en master i økonomi og administrasjonsledelse fra University of St. Andrews og har tatt videreutdanning ved The Wharton School.

Sunday Power har som mål å gjøre solceller enkelt og lønnsomt for eiendomsbransjen. Produktet gir både gårdeier og leietaker alle fordelene med solceller, uten at de trenger å investere tid eller kapital. Forretningsmodellen er muliggjort av deres egenutviklede software, som de kobler på solcelleanlegget, og selskapet kunngjorde like før sommeren at de hadde ansatt Håkon Trømborg fra Røkke-selskapet Cognite som ny teknologidirektør. Siden lanseringen i høst har Sunday Power hatt økende etterspørsel, og har allerede rukket å få aktører som Bulk, Eiendomsspar, Ticon, GG Gruppen, Medvind og Heldal Eiendom på kundelisten.

- Jeg gleder meg stort til å bli med Jonas og resten av Sunday Power-teamet å bygge en ledestjerne innenfor fornybar energi, både i Norge og Europa. Jeg er svært motivert av å kunne bruke erfaringen min fra forretningsutvikling og salgsledelse til å hjelpe eiendomsbransjen med å akselerere det grønne skiftet, slik at vi sammen kan ha en signifikant positiv påvirkning på samfunnet og klimaet, sier Rikard af Ekenstam.

Les også: Lundedalen næringspark tilbyr leietakerne Nel, Helthjem, og Aker Carbon Capture solstrøm fra eget tak

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!