Fra venstre: Vegard Gran Myhr (Realkapital Utvikling), Rikard af Ekenstam (Sunday Power), Pierre Johansson (SG Eiendom), Hege Auråen (Realkapital Utvikling)

Oppgraderingen har gjort Lysaker Torg fra 80-tallet til et moderne og miljøvennlig landemerke

Bygget fra 1983 har gjennomgått en omfattende oppgradering som har involvert å rive øverste etasje, for deretter å bygge på to nye etasjer. Solcellene på taket gir grønn strøm til fellesområdene i bygget.

Sigrid Klemsdal

"Nå får dette flotte, 40 år gamle bygget den oppgraderingen det fortjener. Vi er stolte over at resultatet er et miljøvennlig, moderne bygg med gode fasiliteter for de seks leietakerne som holder til her", sier Hege Auråen, byggherrerepresentant og prosjektleder fra Realkapital Utvikling.

Et av de første kontorbyggene på Lysaker

Lysaker Torg 6-12 var i sin tid et av de første kontorbyggene som ble bygget på Lysaker. Bygget ble ferdigstilt i 1983. De siste to årene har bygget gjennomgått en omfattende oppgradering som har involvert å rive øverste etasje, for deretter å bygge på to nye etasjer, i tillegg til renovering av andre til fjerde etasje. Resultatet er et betydelig mer bærekraftig bygg som er en etasje høyere. Kronen på verket ble nylig idriftsatt: et solcelleanlegg som gir grønn strøm til fellesområdene i bygget, levert av Sunday Power.

Det nye solcelleanlegget på taket forsyner fellesområdene i bygget med grønn solstrøm

Eier, entreprenør og leietaker med miljøfokus

Lysaker Torg 6-12 ANS er byggherre for prosjektet, som igjen eies av Scandinaviegaarden, Farvatn Capital og Backe Eiendom. Miljøfokuset har vært sentralt fra prosjektstart.

“Påbygget vil bli BREEAM Very Good-sertifisert, mens eksisterende bygningskropp vil bli BREEAM-In-Use-sertifisert”, sier Stig Blokkum, daglig leder i Lysaker Torg 6-12 ANS.

“Solceller på taket er et positivt bidrag til byggets miljøprofil”, legger han til.

Les også: Solceller kan gi forbedret energikarakter

Backes nye hovedkontor

Backe Stor-Oslo har vært entreprenør for prosjektet, i tillegg til at Backe ved årsskiftet flyttet sitt hovedkontor til de to øverste etasjene på Lysaker Torg, og dermed også er leietaker.

At de nå også holder til i bygget de var med på å rehabilitere og utvikle, ser de på som positivt.

“Lysaker Torg 6-12 passer godt inn i vår strategi om å øke vår aktivitet innen rehabilitering og utvikling av eksisterende bygg”, sier administrerende direktør i Backe Stor-Oslo, Arne Landmark, i en pressemelding.

“Vi har et sterkt fokus på klima og miljø i vår virksomhet, og miljøfokuset skal også gjenspeiles i våre egne kontorlokaler. Med solcelleanlegget på plass får vi også brukt bærekraftig solstrøm“, sier Eirik Strand, daglig leder Backe Eiendom.

Eirik Strand, daglig leder i Backe Eiendom


Solceller med betydelig Co2-besparelse

Solcelleanlegget forsyner bygget med fornybar energi til fellesområdene, som gir en Co2-besparelse på over 50.000 kg Co2 i året. Det gir et grønnere bygg, og er positivt for både byggeier og leietakerne i bygget.

“Vi er imponert over det nyrenoverte bygget, og hvordan de har lykkes med å ta vare på enkelte av de opprinnelige kvalitetene og gjort det til et moderne, betydelig mer miljøvennlig bygg. Eiendommen fremstår som et nytt landemerke på Lysaker, og vi er takknemlige for å kunne samarbeide med fremoverlente aktører som Realkapital Utvikling, Farvatn Capital og Backe på dette prosjektet”, sier Rikard af Ekenstam, CCO i Sunday Power.

Oppgraderingen har involvert å rive øverste etasje, for deretter å bygge på to nye etasjer. Resultatet er et miljøvennlig og moderne bygg


Fakta om solcelleanlegget:

Installert effekt: 135 kWp

Estimert produksjon: 115.000 kWh/ år

Klimabesparelse: 50.000 kg Co2/ år

Les også: Solcelleanlegg ga lavere renteTa kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!