Fra venstre: Rikard af Ekenstam (Chief Commercial Officer, Sunday Power), Geir Magnus (Bilia dekkhotell), Geir Thomassen (Bilia dekkhotell) og Jon Ferdinand Finne (Eiendomssjef, Bilia).

Installerte solceller: -Kan dekke hele byggets strømforbruk

Det moderne næringsbygget på 5000 m2 i Røyken Næringspark utenfor Drammen har kapasitet til å lagre 20.000 sett med bildekk. Å gå for solceller på det nye bygget var et sterkt ønske fra både gårdeier Medvind Eiendom og leietaker Bilia Norge AS.

Sigrid Klemsdal

Attraktivt for leietaker
Det nye dekkhotellet åpnet i desember og tilbyr oppbevaring av sommer -og vinterdekk, rengjøring, kontroll av mønsterdybde og lufttrykk. I tillegg har det moderne dekkhotellet felgverksted og automatiske lagrings- og vaskesystemer.

Daglig leder Geir Thomassen er svært fornøyd med de nye lokalene og solcelleinstallasjonen på taket. “Vi er stolte av det nye bygget vårt og de moderne løsningene vi bruker her. Da er det ekstra gøy å tenke på at dekkhotellet drives på solstrøm.”

Den betydelige størrelsen på anlegget gjør at de på solfylte dager kan dekke hele sitt strømforbruk i bygget, og selge overskuddsstrømmen til strømnettet.

Jon Ferdinand Finne, eiendomssjef i Bilia, er godt fornøyd med at de i samarbeid med byggeier og Sunday Power har kommet i mål med solcelleinstallasjonen på bygget.

“Med en solcelleinstallasjon på denne størrelsen sparer vi over 122 tonn Co2 per år. Dette er et viktig klimatiltak for vår virksomhet, og er i tråd med vår klare strategi om et målrettet arbeid for økt bærekraft”. Eiendomssjefen legger til at dette er det fjerde Bilia-bygget med solceller på taket, med en installert effekt på 460 kWp.

Eiendomssjef i Bilia, Jon Ferdinand Finne viser fram den nye dekkscanneren som automatisk identifiserer skader i dekket til Rikard af Ekenstam, CCO i Sunday Power.


Løfter verdien på bygget

Medvind Eiendom tar sitt miljøansvar seriøst og stiller svært høye krav til miljø og omgivelser. Alle Medvind sine bygg klimasertifiseres og ligger i klasse “A”.

“Gjennom vårt samarbeid med Sunday Power har vi satt som målsetning at alle våre bygg skal ha solceller installert på taket for å få ned vårt klimaavtrykk”, sier Andreas Greve-Isdahl i Medvind Eiendom.

Chief Commercial Officer i Sunday Power, Rikard af Ekenstam, berømmer både Medvind og Bilia for deres fokus på solenergi og klimatiltak.

“Det er en glede å jobbe med aktører som begge går foran som gode eksempler i sine bransjer. I tillegg til den å være det rette å gjøre med taket på store, flate næringsbygg, vet vi at grønne bygg også er mer attraktive for leietakere og er mer verdifulle.”

Ekenstam refererer til en undersøkelse nylig gjennomført av Newsec. Resultatene viste at grønne næringsbygg kan få 20-30 basispunkter lavere yield.

“Nå gleder vi oss til mange soldager framover”, avslutter Ekenstam.

Les også: Pris på solceller er nå på sitt laveste noensinne

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!