Norges største kosmetikkjede satser på solceller til sitt hovedlager

Solceller på hovedlageret gjør at Vita sparer 137.000 kilo CO₂ i året. "Veldig spennende", sier logistikksjef.

Sigrid Klemsdal

Størst innen kosmetikk og velvære

Kosmetikk-kjeden Vita sitt hovedlager ligger i Mjøndalen. Herfra sendes det ut varer til hele landet. Vidar Solberg er logistikksjef på lageret som nylig har fått taket dekket av solceller.

”Først var jeg litt skeptisk. Jeg tenkte «solceller er kult», men vi var ikke villige til å investere 10–20 millioner kroner i solceller. Men når de forklarte sin forretningsmodell med at det var de som tok investeringen og selger grønn energi tilbake til oss til konkurransedyktige priser, synes vi at dette høres veldig spennende ut.”

Det forteller Solberg til Drammens Tidende 29. februar.

2.800 kvadratmeter av taket til Vita-bygget er nå dekket av solceller. Solcellene gjør at Vita sparer 137.000 kilo CO₂ i året. I sitt bærekraftsarbeid fokuserer Vita på å bruke fornybar energi og å velge de mest miljøvennlige logistikkløsningene, og solceller til hovedlageret et viktig bidrag.

Bygget Vita holder til i eies av Elena Holding. Også nabobygget, der distributør av apotek- og helsekostprodukter Medivatus holder til, har fått solceller fra Sunday Power.

"Det har vært en glede å jobbe med Elena Holding, Vita og Medivatus for å realisere dette. Dette er tiltak som gir stor klimaeffekt. Samlet vil anlegget kunne produsere 530.000 kWh i året. Det tilsvarer strømforbruket til 35 husholdninger", sier Jonas Ibsen Brynildsrud, CEO i Sunday Power.

Gjør det enkelt å forsyne bygget med grønn energi

"Her får Elena Holding, Vita og Medivatus et grønnere bygg hvor vi tar hele investeringen, i tillegg til ansvar for drift, vedlikehold og forvaltning. Vi trenger mer fornybar energi, og kjernen i vår forretning er å gjøre det så friksjonsfritt som mulig for næringsbygg å produsere solenergi. Med vår teknologi og forretningsmodell gjør vi det enkelt å forsyne bygget med grønn energi", sier CEO i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud.

Orkidéhøgda 3


VITA
- Norges største kjede innen skjønnhet og velvære og har i dag 115 butikker fordelt over hele Norge, inkludert nettbutikken vita.no. Den første VITA-butikken ble åpnet i Oslo i 1981.

Medivatus - tidligere Validus Engros, har over 60 års erfaring med distribusjon til helsekostprodukter, medisinsk forbruksmateriell  til apotek og bandagister, samt medisinsk utstyr til helseforetak.

Elena Holding - Drammensbasert eiendomsaktør som eier byggene Vita og Medivatus holder til i

Sunday Power -  ledende utvikler av solenergi til næringseiendom. Sunday Powers mål er å skape en grønnere fremtid for næringseiendom gjennom den ledende ende-til-ende løsningen for solenergi.

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!

Ta kontakt med våre flinke rådgivere, vi hjelper deg med å maksimere verdien av dine eiendommers tak.