Gjør bilbransjen grønnere med sol

Sammen med Sunday Power har Møller Eiendom installert solcelleanlegg på Bilia Norges anlegg i Ski. Dermed får Bilia lokalprodusert, fornybar og billigere strøm til sin virksomhet.

- Vi er veldig glade for at vi nå får tilført fornybar energi til anlegget vårt. Som selskap har vi et ansvar for å redusere vår egen påvirkning på klimaet og klodens ressurser, og dette er et tiltak som bidrar positivt til vårt arbeid med bærekraft, sier Jon F. Finne, Eiendomssjef, Bilia Norge.

Det er Bilias anlegg i Nordbyveien 98 som har fått installert solcelleanlegg på taket. Anlegget er estimert til å spare miljøet for 57 000 kg CO2 per år, noe både Bilia og gårdeier er opptatt av.

Eieren av bygget, Møller Eiendom, har en målrettet satsing mot å bli mer energieffektive nettopp ved å utnytte fornybare energikilder som solenergi.

– Nå kan vi tilby leietakeren vår billigere strøm samtidig som vi får et mer miljøvennlig og kostnadseffektivt bilanlegg. Vi er veldig tilfredse med å få utnyttet taket i Nordbyveien på denne måten, det gir besparelser både for oss og for klimaet, sier Isak Oksvold, direktør for miljø og bærekraft i Møller Eiendom.

Ny samarbeidspartner

Det er første gang Møller Eiendom samarbeider med selskapet Sunday Power om solenergi. Sunday Power tilbyr en ende til ende-løsning og står for både investeringen i og installasjonen av solcelleanlegget om kunden ønsker det. I dette tilfellet har Møller Eiendom selv valgt å investere i anlegget. En stor andel av sol-strømmen vil gå til Bilias virksomhet i lokalene, mens resten vil eksporteres ut på strømnettet til glede for andre lokale aktører.

– Jeg er imponert over hvor raskt de har levert det vi har ønsket oss, uten at det går utover kvaliteten. Deres dyktige team har gjort jobben veldig enkel for oss som gårdeier, sier Oksvold i Møller Eiendom.

– Vi er stolte av å samarbeide med en av Norges ledende eiendomsaktører om dette prosjektet. Vi deler Møller Eiendoms engasjement for en mer klimavennlig eiendomsbransje. I tillegg er ambisjonen å gjøre prosessen så smidig som mulig for kunden. Det er veldig hyggelig om vi har lykkes med det, sier CCO Rikard af Ekenstam i Sunday Power.

Fakta om solcelleanlegget:

Installert effekt: 185 kWp
Estimert produksjon: Over 150 000 kWt
Klimabesparelse: Over 50 tonn CO2/år
Moduler: 334 stk. 555W Longi
Inverters: 2x Solis

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!