Fra venstre: Bjørn Søntvedt (teknisk sjef, Eiendomsspar), André Dalene (miljøsjef, Eiendomsspar), Rikard af Ekenstam (CCO, Sunday Power), Torgeir Håvimb Nilsen (driftssjef, Eiendomsspar) og Kjetil Laupsa Steine (head of Deployment, Sunday Power).

Eiendomsspar tilbyr leietakerne solstrøm med sin nye installasjon - helt klart det riktige å gjøre med taket

I Smalvollveien 61 og 63 på Alnabru i Oslo har Eiendomsspar sine to næringsbygg fått idriftsatt nye solcelleanlegg, klare for å produsere solenergi til de 9 bedriftene som holder til i byggene.

Sigrid Klemsdal

En av bedriftene som holder til i Smalvollveien er Oslo Låsservice, låsesmeden som har vært Gasellebedrift hvert år mellom 2019 og 2022. Bedriften med 40 ansatte er Miljøfyrtårn-sertifisert, et anerkjent bevis på at virksomheten oppfyller en rekke kriterier for deres arbeid på klima og miljø. John Nylén, daglig leder i Oslo Låsservice sier at å bruke solstrøm som produseres på taket derfor passet utmerket for den miljøbevisste bedriften.

“Vi er veldig fornøyd med at Eiendomsspar valgte å gå for solceller på taket til bygget vi holder til i, og at vi dermed kan bruke kortreist, fornybar solenergi i Oslo Låsservice. Bærekraft står høyt på agendaen hos oss, og vi ser fram til mange soltimer i årene framover”, sier Nylén.

John Nylén, daglig leder i Oslo Låsservice

- Helt klart det riktige å gjøre med taket

De to anleggene har en samlet effekt på 133 kWp, og estimeres til å produsere 106.400 kWh per år. Totalt skal Sunday Power levere fem installasjoner til Eiendomsspar sine næringsbygg i løpet av 2024.

“Til sammen vil disse installasjonene gi en årlig klimabesparelse på ca 200 tonn CO2. Den totale produksjonen tilsvarer strømforbruket til 100 husholdninger. Det er vi stolte av”, sier André Dalene, miljøsjef i Eiendomsspar.

“Det er tusenvis av tomme næringstak i Norge som er perfekt egnet til å produsere strøm fra solenergi. Dette er helt klart det riktige å gjøre med flate tak og større takareal”, fortsetter Dalene.

Han legger til at valget falt på Sunday Power på grunn av deres gode rådgivning og helhetlige løsning som på en enkel måte maksimerer det økonomiske utbyttet fra investeringene.

Les også: Hvordan ta betalt for solstrømmen fra et solcelleanlegg?

Berømmer miljøfokuset

Rikard af Ekenstam, Chief Commercial Officer i Sunday Power berømmer Eiendomsspar for deres miljøfokus. “Eiendomsspar var en av våre første kunder og er en aktør som går foran i den grønne omstillingen for eiendomsbransjen. Vi er takknemlige for det gode samarbeidet, og gleder oss til fortsettelsen.”

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!