Eiendomsspar lager grønn jul på Alnabru

Leietakerne får glede av fornybar strøm fra eget tak når Eiendomsspar og Sunday Power installerer solcelleanlegg i Smalvollveien 61-63 i desember.

– Dette vinner alle på. Leietakerne får lokalprodusert, billig strøm, og vi får et grønnere og mer energieffektivt bygg. Derfor er dette bare starten på en utrulling av solceller på flere av byggene våre, sier miljøsjef André Dalene i Eiendomsspar.

De siste årene har Eiendomsspar gjennomført mange tiltak for å redusere energiforbruket og gjøre eiendommene sine mer miljøvennlige.

– Vi var en av Sunday Powers første kunder da vi installerte anlegget vårt i Hoffsveien 10, Oslo , og har siden latt oss imponere av løsningene deres. Etter en grundig anskaffelsesprosess er vi nå i gang med et større samarbeid og ruller ut solcelleanlegg i størrelsesorden omtrent 11 mål  på en portefølje av 5 næringsbygg fremover, forteller Dalene.

Han legger til at valget falt på Sunday Power på grunn av deres gode rådgivning, konkurransedyktige priser og helhetlige løsning for solenergi som på en enkel måte gir maksimalt økonomisk utbytte fra investeringene. Like viktig var Sunday Powers unike software som sikrer kostnadseffektiv installasjon, vedlikehold, drift av anleggene og rapportering.

Enkelt tiltak som virker

For Eiendomsspar har solenergi blitt et viktig, konkret tiltak for å gjøre eiendomsporteføljen mer miljøvennlig og energieffektiv. Anlegget i Smalvollveien 61-63 er beregnet til å spare klimaet for cirka 14 000 kilo CO2 per år.

– Vi i Eiendomsspar deler samme visjon som Sunday Power, å akselere det grønne skiftet i eiendomsbransjen. Som en stor eiendomsaktør har vi også et stort ansvar for å bidra med mer bærekraftige og miljøvennlige løsninger. Solcelleanleggene er helt konkrete tiltak som sparer miljøet for klimautslipp samtidig som leietakerne vår får grønn strøm, sier Dalene.

– Vi har utviklet en teknologidrevet forretningsmodell som gjør solceller på store, flate næringsbygg attraktivt både for gårdeier og leietaker. Det var en milepæl da Eiendomsspar valgte oss første gang. Nå gleder vi oss til å hjelpe dem med å gi dem en grønnere portefølje med solenergi på flere tak, sier Jonas Ibsen Brynildsrud, CEO i Sunday Power.

Les også: Pris på solceller er nå på sitt laveste noensinne

Fakta om solcelleanlegget:

Installert effekt: 133 kWp

Estimert produksjon: 106 400 kWh/år

Klimabesparelse: 14 045 kg CO2/år (BREEM NOR 2016)

Moduler: Longi

Inverters: Solis 5G

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!