Programvaren SundayOS kan plukke opp feil for å sikre maksimal avkastning

Effektiv drift maksimerer avkastningen fra solcelleanlegget

For å sikre høyest mulig avkastning fra solcelleanlegget ditt, er effektiv drift og oppetid avgjørende. Studier viser at selv små reduksjoner i maksimal ytelse kan føre til betydelige tap i avkastning.

Sigrid Klemsdal

En amerikansk studie av over 100.000 solcelleanlegg viste at 7 prosent av anleggene på næringsbygg hadde feil som i snitt reduserte produksjonen med 20 prosent. For et typisk solcelleanlegg i Norge vil et produksjonstap på 20 prosent føre til en avkastning som er over 2 prosentpoeng lavere.

– Dette høres kanskje ikke mye ut, men for en investering med en vanlig internrente på under 10 prosent er dette betydelig, sier CFO i Sunday Power, Adrian Bergem.

Studien viste også at anlegg med profesjonell drift og overvåking presterte vesentlig bedre. Det er en av grunnene til at Sunday Power satser på kontinuerlig utvikling av software som fanger opp eventuelle avvik.

Se også: De vanligste feilene med solcelleanlegg

Underkommunisert i bransjen

– Hvorfor er dette interessant? Drift og overvåking av solcelleanlegg er et svært underkommunisert tema i bransjen. Mange av dagens monitoreringssystemer er ikke gode nok, noe som kan føre til betydelige produksjonstap uten at eieren er klar over det, sier produktsjef Alexander Rydfjord.

Han forklarer at deres avanserte programvare, SundayOS, kan plukke opp feil for å sikre maksimal avkastning.

Mange store solcelleanlegg i Norge går nå inn i høysesongen med feil som kan redusere produksjonen og samle inn mindre viktig data, noe ingen tjener på.

Effektiv feilsporing med SundayOS

– Hos Sunday Power kan vi oppdage feil raskt, vurdere om de ligger innenfor normalen, og ta nødvendige tiltak basert på vår omfattende ekspertise. Gjennom vår programvare kan vi til og med skru anlegget av og på for å løse problemer uten å måtte sende ut dyre fagpersoner.

Dette er en tjeneste vi tilbyr gjennom vår premium-pakke, som inkluderer både avansert programvare og omfattende overvåking. Vi benytter denne løsningen for alle anleggene vi eier som en del av vårt Solar as a Service-produkt.

Betydelig oppside med god overvåking

Det er vanskelig å anslå hvor mye produksjon og inntekt som går tapt på grunn av dårlig monitorering og drift, men vi håper at flere solcelleanlegg i fremtiden vil benytte seg av profesjonelle systemer og driftspartnere.

– Dette vil bidra til å sikre optimal ytelse og maksimal avkastning for eierne, avslutter Rydfjord.

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!