Sunday Power henter 12 millioner

Oppstartsselskapet som gjør solceller enkelt og lønnsomt for eiendomsbransjen, har fått med seg profilerte næringslivstopper i nylig emisjon.

Det er de to tidligere Schibsted-toppene Ole Jacob Sunde (styreleder i mediekonsernet i over 20 år, nå styreleder i the Guardian-eide Scott Trust og gründer og hovedaksjonær i Formue) og Rolv Erik Ryssdal (avtroppende CEO i Adevinta og tidligere CEO i Schibsted), som er blant de nye investorene i selskapet.

– Vi er veldig fornøyde med våre nye investorer og bidragsytere, og med Ole Jacob og Rolv Erik har vi også to av norsk næringslivs største kapasiteter med på laget. Fordi kapitalmarkedet er i en krevende fase nå, valgte vi å hente mer enn først planlagt, og er godt posisjonert for det neste steget vi skal ta på veien mot å bli en ledende aktør for solceller på næringsbygg i Europa, sier administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud.

Sunde og Ryssdal får følge av et knippe private investorer med spisskompetanse og nettverk, som vil bidra til selskapets utvikling. I tillegg har eksisterende aksjonærgruppe og ansatte tegnet seg i emisjonen. Sunday Power har også mottatt oppstartslån fra Innovasjon Norge på 1,5 millioner, som inngår i kapitalinnhentingen på 12 millioner.

– Konseptet til Sunday Power er å benytte tomme tak til å bygge ut mer fornybar kraft, ved å finansiere og drifte solcelleanlegg uten kostnad for eiendommen. Med vår egenutviklede teknologi kan vi gjøre dette til et positivt regnestykke både for eier og leietaker i bygget, samt at vi gjør det mer effektivt og smart å produsere, drifte og selge solkraft på flate næringstak.

– De høye strømprisene bidrar positivt til business caset, men også til kundene våre fordi vi deler inntektene fra strømsalget med eiendommen. Med et Sunday Power-solcelleanlegg kan for eksempel et bygg på 2.000 kvadratmeter tjene flere hundre tusen i året i dagens strømmarked, uten å måtte investere noe som helst. Det verdiforslaget er unik på markedet, og det er teknologien vår som gjør at vi kan tilby dette.

Brynildsrud forteller at teamet har gått fra 2 til 6 over sommeren for å møte den formidable etterspørselen, at de har installert tre nye anlegg i løpet av de siste ukene og totalt drifter eller er i ferd med å driftsette 10 anlegg. På kundelisten står blant annet Bulk Industrial Real Estate, Eiendomsspar, Ticon, Medvind Eiendom, Brække Eiendom og GG Gruppen.

– Nå er fokuset vekst. Det blir en travel høst og vinter med full gass på alle områder – skalering av salg, videreutvikling av software, installasjon av anlegg og styrking av teamet.


Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!

Ta kontakt med våre flinke rådgivere, vi hjelper deg med å maksimere verdien av dine eiendommers tak.