Sola skinner på Hydroscand

Nå bruker slangespesialisten grønn strøm fra solceller på eget tak. – Alle vinner på dette, sier Chief Operating Officer i Hydroscand Norge, Morten Abrahamsen.

Av Sunday Power

Hydroscand har inngått en avtale med Sunday Power om fornybar strøm fra solcelleanlegg på eget tak. Anlegget er allerede installert på hovedkontoret i Jeksleveien 100 i Frogner.

– Et av våre fortrinn har alltid vært lokal tilstedeværelse i markedet. Nå får vi også lokal strøm, nemlig grønn solenergi fra eget tak. Vi er veldig fornøyde med å få på plass et klimavennlig og energisparende tiltak som i tillegg sikrer oss strøm under markedspris sier Morten Abrahamsen i Hydroscand.

Hydroscand har en ledende posisjon i markedet for slanger, rør og ledningskomponenter og er veldig bevisst sitt bransjeansvar.

– Vi streber etter å drive vår virksomhet uten å skade miljøet, menneskene eller samfunnet. Nå kan vi effektivt produsere egen fornybar energi til hovedkontoret uten å gjøre inngrep i naturen eller belaste strømnettet, sier Morten Abrahamsen i Hydroscand.

Bilde: Solfest ved Hydroscand hovedkontor i Norge: Therese Holbye, Markedsfører, Hydroscand Norge, Morten Abrahamsen, Chief Operation Officer, Hydroscand Norge, Rikard af Ekenstam, Chief Commercial Officer, Sunday Power og Kjetil Laupsa Steine, Head of Deployment, Sunday Power.

Solcelleanlegget vil spare miljøet for 216.486 kg CO2 per år. I tillegg vil 70 prosent av strømmen bli eksportert ut på nettet til glede for andre. 

– På solfylte dager vil hovedkontoret vårt være helt selvforsynt med grønn strøm. Installasjonen vil ha en fantastisk påvirkning på vårt energiforbruk, forteller Morten Abrahamsen.

Femte og største anlegg i Lindeberg Park

Eieren av bygget, Bulk Industrial Real Estate, er i full gang med å installere solcelleanlegg på flere av sine bygg sammen med Sunday Power. Jeksleveien 100 er det femte bygget i Lindeberg Park hvor de installerer solcelleanlegg på taket.

– Med denne løsningen får leietakerne våre grønn strøm til en rimeligere pris, og vi som byggeier får rett og slett et grønnere bygg, sier Nina Hage, EVP i Bulk Industrial Real Estate.

– En kunde som ser muligheter

Det er solcelleleverandøren Sunday Power som eier og drifter solcelleanlegget, og som selger strømmen til Hydroscand. Dermed kan Hydroscand konsentrere seg om det de er best på; slanger og komponenter.

– Hydroscand er en kunde som har forstått mulighetene i solenergi og potensialet i å utnytte taket sitt til strømproduksjon. I samarbeid med eieren av bygget, Bulk Industrial Real Estate, har de fått et grønnere bygg med fornybar strøm, sier daglig leder i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud.

Fakta om solcelleanlegget:

  • Installert effekt: 642 kWp
  • Estimert produksjon: 513 000 kWh/år
  • Klimabesparelse: 216 486 kg CO2/år
  • Leietaker: Hydroscand AS
  • Byggeier: Bulk Industrial Real Estate
  • Moduler: 1168 st 550W av merket Longi
  • Inverters: 3x Sungrow 125CX, 1x Sungrow 110CX

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!