Bilfabrikken i Lier har fått bilbransjens største solcelleanlegg

Selmer Gruppen og Sunday Power har ferdigstilt bilbransjens største solcelleanlegg

Dette solcelleanlegget produserer strøm tilsvarende 4 millioner km kjøring med en Ford Mustang Mach E - eller over 90 ganger rundt ekvator.

Sigrid Klemsdal

Bilfabrikken er RøhneSelmer sin nye storsatsning i Drammensområdet. Her, i Lierstranda, finner du Norges største Ford-butikk med salg av nybil, personbil og nyttekjøretøy, et svært godt utvalg av bruktbil og et Heritagesenter med en rekke unike og klassiske biler for salg. Eier av bygget, Selmer Capital, ønsker å støtte RøhneSelmer i overgangen til ren energi.

- RøhneSelmer satser stort på elektriske biler, og det er helt naturlig at det nye stor-anlegget følger opp den satsningen med solcelleanlegg som vil forsyne både bygget og bilene med grønn strøm til et attraktivt pris, sier Fredrik Selmer, eier i Selmer Capital

Dette blir også en del av Selmer Capitals strategi på bærekraft der vi ser at grønnere bygg øker i verdi. 

- Vi er stolte av den positive effekten dette benchmark-prosjektet har for oss, bilindustrien og miljøet, fortsetter Fredrik.

Se installasjonsprosessen av benchmark-prosjektet i videoen:

Valgte Sunday Power på grunn av deres helhetlige løsning

- Vi ønsket å gjennomføre dette prosjektet med en proff partner som kunne levere solenergi på en attraktiv og lønnsom måte, sier Fredrik. Vi valgte Sunday Power på grunn av deres dyktige team, kvalitetsfokus og deres helhetlige løsning for solenergi, fortsetter han.

Med Solar as a service løsningen fra Sunday Power får Bilfabrikken kostnadseffektiv solenergi på en enkel og lønnsom måte, og kan få en inntekt fra taket.

- Det er en “no-brainer”, sier Fredrik.

Partnerskap som viser at bærekraftige industribygg er attraktivt

- Dette er et spennende prosjekt for Sunday Power. Installasjonen kommer til å produsere nesten 1 MWh i året, som er en stor del av byggets totale energiforbruk. Fun fact, dette tilsvarer 4 millioner km kjøring med en Ford Mustang Mach E - eller over 90 ganger rundt ekvator, sier Chief Commercial Officer i Sunday Power, Rikard af Ekenstam.

Han vektlegger at partnerskapet med Selmer Gruppen viser at bærekaftige industribygg er attraktivt.

- En win-win for alle parter og for miljøet, avslutter han.


Les også: Solcellealegget ga årlig rentebesparelse på 400.000 kroner

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!