Bulk og Sunday Power utvider satsingen på solceller

Etter å ha installert solcelleanlegg på Bulk Industrial Real Estates nye Kjellmann-bygg på Lillestrøm, inngår Bulk nå samarbeid med Sunday Power om installasjon av solcelleanlegg på flere bygg.

- Dette vil bidra til en betydelig økning av produsert solstrøm og redusert klimagassutslipp i porteføljen.– Både Bulk og våre leietakere ønsker størst mulig produksjon av lokal solstrøm, derfor utvider vi vårt samarbeid med Sunday Power, sier Rune Bang, Vice President Projects i Bulk Industrial Real Estate.

I den første fasen av samarbeidet installeres det fire nye solcelleanlegg i Bulk Park Lindeberg i Lillestrøm kommune. Disse anleggene er forventet å produsere opp mot 1 million kilowattimer med solenergi i året, og vil stå klare i løpet av sommeren. Det årlige reduserte klimagassutslippet som en følge av denne produksjonen, er anslått til over 400 tonn CO2, noe som vil gjøre en betydelig forskjell i kampen mot klimaendringer.

Gjennom sin “Solar as a Service”-modell, står Sunday Power for finansiering, installasjon og driften av anleggene, i tillegg til å levere programvaren som ifølge dem effektiviserer drift, rapportering og fakturering. Leietakerne som får nyte godt av lokalprodusert og kostnadseffektiv solenergi, inkluderer Hydroscand, Antra og Kominox.

Gunstig forretningsmodell

Etter en grundig strategi- og tilbudsprosess, har Bulk valgt Sunday Power som samarbeidspartner for solenergi for disse byggene. Bulk vurderte flere aktører i markedet, inkludert muligheten for å bygge opp en satsning internt. Etter en nøye vurdering har Bulk kommet frem til at Sunday Powers forretningsmodell og plattform er den som treffer Bulk og deres leietakere best.

– Å produsere egen energi ved å dekke takene våre med solcellepaneler er både miljøvennlig og økonomisk. Sunday Powers forretningsmodell er god fordi den er gunstig både for oss som gårdeier og for våre leietakere. I tillegg har vi positiv erfaring fra et tidligere prosjekt og liker deres satsning på utvikling av smart teknologi, sier Bang.

Rask vekst

– Vi er stolte over å kunngjøre at vi nå utvider samarbeidet vårt på solenergi med Bulk Industrial Real Estate. Bulk er en ledende aktør innenfor utvikling av logistikkbygg og går foran i det grønne skiftet i bransjen. Vi er svært glade for å fortsette å jobbe med en så proff og kompetent organisasjon som virkelig mener alvor med sin satsing på bærekraft. Nå ser vi frem til å levere solide prosjekter og solenergiløsninger for Bulk og deres leietakere, sier Jonas Ibsen Brynildsrud, administrerende direktør i Sunday Power.

Sunday Power har vokst raskt siden deres lansering på det norske markedet for to år siden. Selskapet har gått fra 2 til 12 ansatte det seneste året og forventer å gjennomføre rundt 50 installasjoner i 2023. Samarbeidet med Bulk om utvikling av de nye solcelleanleggene i Bulk Park Lindeberg er nok en viktig milepæl for selskapet. Sunday Power vil være ansvarlig for prosjektering, installasjon og vedlikehold av solcelleanleggene, og bruker egenutviklet teknologi til å sikre effektiv og smart utnyttelse av solenergien til det beste for Bulk og deres leietakere.

Les også: Næringsbygg kan få solceller på taket uten kostnad

Ta kontakt med oss

Takk

vi tar straks kontakt!
Hm, noe gikk galt. Ta kontakt på info@sundaypower.no isteden

Vi ser frem til å hjelpe deg!